Protecţii utilizate la cap
Protecţii zăbală: sunt inele de cauciuc care se pun pe zăbală pentru a proteja buzele calului de a fi ciupite cu zăbala şi pentru a preveni intrarea inelelor zăbalei în gura calului. Nu sunt permise în competiţiile de dresaj. Protecţie urechi: este o husă din material textil care se foloseşte în concursuri, pentru a atenua zgomotele pe care le percep caii.

Protecţii utilizate la picioare
Bandajele: se folosesc pentru protecţia picioarelor în timpul antrenamentului, în timpul concursurilor (mai ales de polo) sau în timpul transportului. Jambierele: se folosesc la picioarele din faţă, pentru a le proteja de răniri în cazul cailor care se cosesc, precum şi la competiţiile de sărituri peste obstacole, la antrenament sau lonjare.
   
Cositorile: se folosesc la picioarele din spate, pentru a le proteja de răniri în cazul cailor care se cosesc Galoşii: se folosesc la picioarele din faţă, la caii care ating piciorul din faţă cu cel din spate în timpul mersului la trap sau la galop.
'

Protecţii utilizate pentru corp
Valtrapul: se pune pe spatele calului, pentru a-l proteja de frecarea cu şeaua, şi pentru a absorbi transpiraţia. Pătura de antrenament: se foloseşte pentru a proteja de intemperii spatele calului în timpul antrenamentului.
Pătura de transpiraţie: se foloseşte pentru uscarea cailor după antrenament. Pătura de grajd: se foloseşte în funcţie de temperatura din grajd.