Martingala
Este o piesă de harnaşament care se prinde de chingă, trece printre picioarele din faţă ale calului şi apoi se împarte în două curele. La capătul acetor curele se află cîte un inel, prin care se trec dîrlogii. Scopul martingalei este de a limita ridicarea capului calului pînă la o anumită înălţime.


Dîrlogii de încordare
Sunt dîrlogi care se folosesc în paralel cu dîrlogii normali, şi care se trec prin inelele zăbalei, se trec printre picioarele din faţă ale calului apoi se prind de chingă. Dîrlogii de încordare se folosesc în timpul anternamentului, pentru a corecta o poziţie prea înaltă a capului calului.


Dîrlogii laterali

Sunt dîrlogi speciali, care se folosesc în timpul antrenamentului la lonjă, împreună cu chinga de lonjare. Cînd se folosesc dîrlogii laterali, calul va merge doar la trap şi galop. Nu se folosesc la începutul şi nici la sfîrşitul antrenamentului.


Pieptarul
Este o piesă de harnaşament care se prinde de şea (şi de chingă unele variante), pentru a preveni alunecarea acesteia în spate, în special la sărituri. Uneori este combinată într-o singură piesă, împreună cu martingala.